Despre

Ygrow

si echipa

Acest program a fost creat din două mari convingeri: lumea are nevoie de lideri pentru a evolua și prospera iar sistemul educațional actual nu acoperă arii importante din dezvoltarea de competențe personale a viitorului adult, copilul sau adolescentul de azi, precum dezvoltarea emoțională și socială!

Pentru a crea un mediu propice învățării pe termen lung, au fost alese metode de învățare prin experiențe specifice nevoilor vârstei și tipologiilor de învățare, care să stimuleze diferite tipuri de inteligență. Metodele utilizate sunt învățarea mediată, jocul de rol, jocul de grup și dezbaterea. Aceste metode au la bază integralitatea: relațiile dintre copii, copii și părinți, sistemul de învățământ și copii.

De ce avem nevoie de legături sau relații? Deoarece legăturile constituie cel mai important lucru care ne ajuta sa progresam dar care se diminuează tot mai mult in ziua de azi; tot azi asistam la o creștere a diversității de medii și metode de comunicare care pot duce la o diminuare a comunicării dacă nu ești pregătit și în consecință la creșterea sentimentului de singurătate dacă nu există avertizări și educație pregătitoare de adaptare, reflectându-se în diverse probleme sociale, conform “ Copilărie Fericită, Metoda Educației Integrale”, www.asociatia-ari.ro.

“Educația este mai mult decât un rezultat sau doar o acțiune, este un proces continuu de pregătire pe care îl vei folosi toată viața!”

Metoda educației integrale urmărește drumul copilului pe tot parcursul său, sarcina primordială fiind să ii pregătească pe copii pentru viață, să îi ajute să aibă relații calde, sistemul actual de învățământ asigurând prea puțin dezvoltarea deprinderilor sociale și emoționale, deși doar acestea îi vor ajuta pe viitorii adulți să înlăture izolarea și neîncrederea în sine, “Copilărie Fericită, Metoda Educației Integrale”, autori Iiya Vinokut , Anatoli Ulianov ș.a.

De ce avem nevoie de învățare prin mediere, joc și dezbatere? Pentru că se exersează descompunerea informațiilor complexe în părți simple, astfel încât să fie conștientizată și procesată informația; se încurajează și dezvoltă abilitatea de a gândi critic prin provocarea și stimularea copiilor în a pune întrebări, reflecta, examina, evalua și soluționa. Sunt în egală măsură dezvoltate abilitățile de comunicare verbală și non-verbală prin diferite modalități de exprimare: desen, mimică, gestică, limbaj corporal, limbaj verbal etc.

Ce se dezvoltă prin activitățile de grup?

Cat de bine se va înțelege copilul dumneavoastră ca adult cu ceilalți oameni depinde intr-o mare măsură de modul cum se înțelege acum cu alți copii. Dacă nu se reușește integrarea într-un grup, copii vor deveni deseori adulți care au dificultăți cu colegii, prietenii sau membrii familiei.

Ce ne învață jocul?

În joc ies la iveală toate comportamentele, atât cele pozitive cât și cele negative. Copii vor învața despre mințit, trișat, comportament compulsiv cât și despre organizare de sarcini în timp definit, realizare de strategii, acceptarea celorlalți indivizi, munca în echipă, asumare și responsabilizare. Jocul este cea mai eficienta metodă de învățare a conceptelor complexe și aparent abstracte, a comportamentelor și aptitudini. Astfel, indiferent de vârsta participantului, ele vor avea întodeauna impact și efect prin
constientizarile produse.

De ce sa folosim dezbaterea si comunicarea ?

Pentru ca numai prin aceste metode iți poți stabili și exprima propriile convingeri morale printre parteneri, colegi și părinți, iti poți demonstra propriul potențial. Procesul dezvoltării personale este un proces parțial conștient și parțial inconștient. In special adolescenții, trebuie să se separe din punct de vedere emotional de părinții lor pentru a putea sa iși dea seama cine sunt ei și ce doresc sa fie.

La Igrow gasesti

Ana-Adriana Trăistaru, membru fondator și coordonator al școlii experenţiale, învățării mediate și al programului internațional de leadership pentru copii și adolescenți John Maxwell. Este doctor inginer cu experiență în coordonarea în poziție de conducere de echipe mixte, în diverse inginerii; consultant și coach în leadership, public speaker, mediator Feuerstein, trainer experenţial și formator.

A ales acest drum după perioada Covid, când a înțeles că singurul motor real de împlinire și acțiune este propria persoană. Forțată de împrejurări de sistem în postura de mamă, fără direcții clare de acțiune în echilibrarea și dezvoltarea emoțională a propriului copil, a ales să studieze și să se certifice în diverse terapii și programe internaționale de dezvoltare personală, pentru a putea fi un real suport în călătoria fiului. Rezultatele obținute, dar mai ales încurajările anumitor persoane dragi, devenite parteneri în acest program, au încurajat-o să extindă aceste beneficii și către alți indivizi, copii și adulți de-potrivă.

Era Covid și mai ales post-Covid a adus foarte multe întrebări despre ce înseamnă cu adevărat leadershipul și performanța? Metode ce puteau fi aplicate acum 10 sau 5 ani sau chiar înainte de Covid, nu mai reprezintă motivație reală pentru oameni dar mai ales a observat că omenii doresc o întoarcere la valori, identitate și autenticitate! Mai mult decât niciodată și foarte accentuat se aude: “iți pasă de mine, îmi pasă de tine!” Există o flexibilitate mentală diferită, o agilitate diferită în abordare și mai ales o capacitate reală și mult mai fermă de a spune lucrurilor pe nume, criza pierderii personale forțând indivizii să devină mai asertivi, mai deschiși și mai adaptabili însă atât timp când el simte că nu își pierdere identitatea.

Și astfel a luat naștere conceptul de cultură organizațională: YGROW My CULTURE! Un program menit să cuantifice real performanța și rezultatele în business.

Mulțumesc așadar copile pentru călătoria în care m-ai împins să mă aventurez! Mulțumesc soțului meu pentru permanenta apreciere, încurajare și mai ales spiritul critic (știam demult ce bine am ales)!

Mulțumesc dragi parteneri, mulțumesc dragi părinți, mulțumesc dragi copii că ați crezut și credeți în acest concept de dezvoltare personală și învățare! Indiferent de aria de dezvoltare: creștem și ne dezvoltãm doar împreună cu ceilalți: I Grow if You Grow și așadar………………….

Manoela Popescu: Coordonator program cultură organizațională este economist, profesor universitar, doctor în economie, consultant-coach business și designer cultural (organizațional).

Cu pasiuni precum….

Scrisul, cititul și vioara sunt printre pasiunile care îi dezvoltă setea de cunoaștere a naturii umane și a modului în care oamenii își pot dezvolta personalitatea, manifestând ceea ce doresc să experimenteze în viața lor, precum și a modului în care o entitate juridică își poate dezvolta personalitate, adică cultura organizațională.

 Si expertize….

Consultant-coach și designer cultural organizațional, profesor și trainer, formator de formator, cu multiple diplome și certificate, cu o vastă experiență în dezvoltarea de programe educaționale și de entități juridice.

Cu expertiză în comunicare și negociere în afaceri, cultură organizațională și leadership, analiză diagnostic, management și marketing. Doctor în economie, cu experiență în management educațional, crearea și dezvoltarea de entități de succes. În calitate de consultant-coach și designer organizațional  oferă analize diagnostic, diagnoze de cultură organizațională, elaborează planuri de afaceri pentru toate fazele din ciclul de viață al firmei, fundamentează și elaborează strategii manageriale, de criză și de dezvoltare a afacerii, asigură managementul de proiect la implementarea strategiilor și a proiectelor (inclusiv a proiectelor derulate pe fonduri europene).

Un om axat pe rezultate…

Premiul I AFER, premiul I literatură economică de specialitate în domeniul managementului: „Comunicare și cultură organizațională – o abordare de afaceri
Premiul Victor Slăvescu al Academiei Române pentru Tratat de Management Comercial”, volum colectiv sub îndrumare prof. univ. dr. Dumitru Patriche.
Peste 46 de cărți, ghiduri, volume colective și peste 170 de articole științifice, dintre care 59 de articole publicate în reviste ISI sau indexate în baze de date internaționale;

Mulțumim Manoela pentru implicarea ta profundă în dezvoltarea și implementarea de mindset corect!

Claudia Bodeanu – Colaborator în evaluarea clinică a copiilor și adulților, psiholog clinician avangardist ce se adaptează mereu vremurilor, pasionat de stimularea magnetica transcraniana Virtual Reality Solution for Mental Care și toate fenomenele ce țin de creierul uman; un susținător convins al dezvoltării în familie, așa cum spune dânsa „ Într-o Familie Fiecare Contează” iar „întâlnirile de familie antrenează mai ales copii pentru o societate demografică!”

Cu pasiuni precum….
Neuroştiinţa, călătoriile, poveștile bisericilor fortificate, zborul cu avionul si parapanta, grafică și terapia Virtual Reality. Își dedică timp de calitate atât cu pacienții cât și cu familia și aloca timp pentru articole și cercetare. Frunzărim din condeiul ei câteva articole: „ Ajută-ți corpul să controleze frica”, „ De ce sunt importante întâlnirile de familie, care este scopul lor?” „ Dependența de calculator”, „Trans-cranial Magnetic Simulation”.

Mulțumim Claudia că te pregătești în psihologia avangardistă! Vei fi acolo unde viitorul va avea nevoie!

    Join our Newsletter

    We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.

      Contact Us

      We'll send you newsletters with news, tips & tricks. No spams here.